Svjesno roditeljstvo i ljudske vrijednosti

Svjesno roditeljstvo

29. - 30.06.2019. vikend seminar

Dvodnevni seminar mindfulness roditeljstva osmišljen je da počnemo prakticirati drugačiji i svjesniji način odgoja, kako bi našoj djeci u svom odgoju ponudili slobodu, slušanje i pažnju, a ne naše naučene obrasce ponašanja.

Ovakve edukacije mijenjaju nas kroz to što nude kreativne vježbe ( za rad sa vlastitim i djetetovim mislima i emocijama) i rješenja za konkretne izazovne situacije sa kojima se kao roditelji susrećemo. 

Područje mindfulness roditeljstva je danas jako popularno u psihologiji i osobnom razvoju iz razloga što su novi pristupi, knjige i seminari učinili velike pomake u životima roditelja i djece. 

U prilici smo kroz dva puna dana pomaknuti nešto u nama i usmjeriti se na nov, svjesniji pristup djeci i životu.

 

Svaki roditelj pokušava na svoj specifičan način učiniti najbolje što može za svoje dijete. Ipak mnogo roditelja smatra da je roditeljstvo zbunjujući i zadatak teži od gotovo bilo kojeg drugog životnog izazova. Djeca mogu postati zahtjevna, prezriva, raspravljački raspoložena, depresivna, puna strahova ili usamljena – i tako sve više – ostavljati iza sebe rane mjesece nezadržive radosti, najvišeg samopouzdanja i jasne nevinosti. Što nam je činiti? Kako možemo imati pristup u ovu kuću blaga ljubavi i mudrosti koja leži u nama svima tako da se naša djeca mogu razviti u svoju specifični oblik ljudske izvrsnosti na koji imaju urođeno pravo?

– Ron i Suwanti Farmer: Mindful parenting for a meaningful life

Edukacija o ljudskim vrijednostima

27. - 28.06.2019. prvi dio
01. - 04.07. 2019. drugi dio

Program  se sastoji od 9 modula i strukturiran je na način da učitelji, roditelji i svi oni koji na neki način rade s mladima dobiju cjelovit model svjesnog odgoja i obrazovanja. Riječ je o temeljnim etičkim principima i vježbama čiji je potencijal i cilj promijeniti i poboljšati odnos odrasli-dijete.

Na osobnoj i kolektivnoj razini svjedočimo sve većim promjenama i problemima s poremećajem pažnje i osjećajem zdravih granica, kao i anomalijama karaktera. Ova edukacija daje alat i smjer djelovanja kako na teoretskoj tako i na vrlo praktičnoj razini. Namijenjena je primarno učiteljima, profesorima i odgajateljima, ali i roditeljima te svima onima koji žele svjesno djelovati u svim aspektima života.

Edukaciju će voditi otac Charles Ogada iz Nigerije, osnivač centra Joy Village. U sklopu centra nalazi se sirotište u kojem se skrbi za 23 djece, škola u kojoj je osigurana besplatna edukacija za 1000 djece i bolnica koja također besplatno pruža zdravstvenu skrb. Voditelj je i predavač programa o temeljnim ljudskim vrijednostima koje provodi u suradnji s   Australian Academy For Human Excellence  i  British Institute for Sacred and Secular Education (BISSE). Dosad je više od 1800 učitelja i roditelja u nekoliko afričkih zemalja, Australiji i Kanadi prošlo ovu edukaciju koju uz njega provodi njegov stručni tim. Zbog univerzalnog pristupa temeljenog na univerzalnim etičkim načelima program se uspješno provodi i u ostalim zemljama svijeta. 

Otac Charles je osoba snažna duha koja uspijeva u raznovrsnu svakodnevnu praksu utkati entuzijazam, načela ljudskih vrijednosti i vjeru. On uistinu živi istinu, ispravno djelovanje, mir, ljubav i nenasilje. Njegova širina proteže se od učenja Isusa do učenja Sri Sathya Sai Babe govoreći jezikom ljubavi prije svega.

Važno! Zbog opsežne građe i ograničenog vremena predavanja će biti na engleskom jeziku, bez prijevoda na hrvatski. Molimo da to svakako uzmete u obzir prilikom prijava.

Moduli

Lokacija

Radni dani: Hrvatsko-američko društo
Petrova 119, 10000 Zagreb

Vikend: Dječji vrtić Pikulica
Ul. Mladena Fiolića 19, 10000, Zagreb

Vrijeme

Radni dan: 17h-22h
Vikend: 10h-19h

Cijena

2 dana vikend: 700 kn - Svjesno roditeljstvo
6 radnih dana: 900 kn - Edukacija o ljudskim vrijednostima
8 dana paket: 1.200 kn - Svjesno roditeljstvo i Edukacija o ljudskim vrijednostima

Prijava na edukaciju:

Pokrovitelji:

Medijski pokrovitelji: